MENIU

Marcel Ciolacu îi cere clarificări șefei UE: „Cum poate să mă controleze? Pe vremea lui Ceaușescu, mama striga să sting becul”

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: INQUAM/Ilona Andrei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi cere șefei Comisiei Europene să spună exact ce a sugerat cu recomandările de economisire în anumite perioade ale zilei și invocă lipsurile din perioada comunistă, în regimul Ceaușescu. Liderul PSD a punctat, în plus, că apreciază că la nivel european au fost luate măsurile pe care social-democrații le susțin de doi ani - plafonare și reglementarea prețului la energie. 

Întrebat joi seară, la Craiova, cum face economie acasă, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a răspuns că el a crescut ”pe vremea lui Ceauşescu”, însă nu poate cere același lucru de la copilul său, să facă tot așa cum a făcut el în regimul comunist.

„Și eu am inceput (sa economisesc)... Eu am început cu Ceaușescu.. .Mama striga după mine dacă nu stingeam becul. Dar eu nu pot sa-i cer fiului meu același regim și aceleași traume pe care le-am avut eu, să tipe cineva dupa el, iubita sau viitoarea sotie, Domne`, ce se întâmplă”, a explicat președintele PSD - Marcel Ciolacu, joi seară, prezent la Craiova, la inaugurarea Centrului „Constantin Brâncuși” construit în incinta Muzeului de Artă din Craiova.

Marcel Ciolacu a declarat că oficialii europeni ar trebui să ”nuanţeze” recomandările cu privire la consumul de electricitate în unele perioade ale zilei și se declară sceptic în legătură cu controlul consumatorilor în perioadele de vârf de consum la energia electrică.

”Poate ar fi trebuit să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore”, a declarat, ironic, președintele PSD.

”Cum poate să mă controleze pe mine cineva cum consum curentul în perioada de vârf? Este posibil ca şi Uniunea Europeană să se refere nu neapărat la populaţie. Poate ar fi trebuie să nuanţeze, cumva să se mute capacităţi de producţie şi pe timp de noapte ca să nu mai fie vârfuri de consum în anumite ore, în timpul zilei. Presupun că o să nuanţeze şi Uniunea Europeană. Dar ce mă bucur, că aţi văzut că Uniunea Europeană a spus foarte clar: trebuie reglementare şi plafonare de preţ, lucru pe care noi îl cerem de doi ani de zile. Poate dacă s-ar fi făcut lucrul ăsta mult mai repede...”, a mai declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Craiova.