MENIU

Marcel Ciolacu, explicații după ce l-a felicitat pe Joe Biden, președintele ales al SUA. Ce spune despre întâlnirea lui Dragnea cu Trump

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că l-a felicitat pe Joe Biden pentru câştigarea alegerilor deoarece partidul pe care îl conduce şi Partidul Democrat din Statele Unite sunt „din aceeaşi familie politică”.

 

Ciolacu a explicat miercuri de ce l-a felicitat pe democratul Joe Biden, preşedintele ales al SUA, deşi nu s-au oficializat rezultatele alegerilor: „Suntem din aceeaşi familie politică. Afinităţile PSD sunt cu Partidul Democrat".

Marcel Ciolacu nu vede o asemănare între gestul său și cel al fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, când s-a dus să se întâlnească cu republicanul Donald Trump. Actualul președinte PSD spune că Dragnea a făcut „o greşeală” atunci.

„În acel moment, ştiu că domnul Dragnea s-a văzut cu viitorul preşedinte al Statelor Unite, că urma să depună jurământul. Nu ştiu cât de bună a fost acea întâlnire, eu aş fi preferat o discuţie şi o întâlnire instituţională, până la urmă, nu să prindem un moment festiv. A fost o greşeală, o iluzie şi a încercat să vândă percepţii, şi nu adevăruri", a menţionat Ciolacu, într-un interviu pentru „Adevărul live”, potrivit Agerpres.

Citește și Adevărul despre presupusa cină a lui Dragnea cu Trump. Imagini reale de la faţa locului

Despre direcția politicii externe a României în viitoarea guvernare, de după alegerile parlamentare, președintele PSD a explicat că „avem doi stâlpi. Suntem în Uniunea Europeană, apropo, făcută pe  timpul PSD, tot am văzut că se uită... și Orban, și alții uită. (...) Unde e evident că e și o relație economică mult mai strânsă. Și avem și securitatea națională și parteneriatul strategic cu Statele Unite, care trebuie respectat. Poate aici, în această zonă , ar trebui relațiile ar trebui mai bine cultivate, prin Camera de Comerț Româno-Americană, făcute niște acțiuni mult mai bune prin care ...  nu numai noi să cumpărăm... și anumite investiții masive venite în România”.