MENIU

Marcel Ciolacu, dare de seamă la PSD. Schimbări în stil american pentru congres. DEZACORD cu Dâncu despre revenirea lui Ponta

Marcel Ciolacu, președintele PSD Foto: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a anunţat vineri că social-democrații au decis că va fi schimbat statutul partidului pentru ca alegerea viitorului prezidențiabil să fie în stil american. În privința revenirii lui Victor Ponta într-o platformă de stânga, liderul PSD spune că nu este de acord cu propunerea lui Vasile Dâncu. Șeful PSD a mai explicat că a prezentat un fel de dare de seamă în fața colegilor săi și că nu s-a discutat încă despre negocierile privind revenirea lui Robert Negoiță, anunțate chiar de Ciolacu în această săptămână. Liderii PSD s-au reunit vineri la munte, în comuna brașoveană Sâmbăta de Sus, la pensiunea „Miruna”.

 

Marcel Ciolacu a anunțat că a prezentat un fel de „dare de seamă” în fața celorlalți lideri PSD și nu a discutat despre posibile reveniri în partid a unor foști membri, ca Robert Negoiță sau Victor Ponta.

„Am discutat lucrurile mari (…) E un fel de dare de seamă a mea, ca şi preşedinte, faţă de colegii mei. Cum a fost preluat partidul, unde a ajuns, care este strategia viitoare şi nu am intrat în discuţii individuale despre anumite persoane care ar trebui sau pe care ar trebui să căutăm să vină înapoi sau să nu vină (…) Este normal într-un partid politic, mai ales în cel mai mare partid politic din România, să existe discuţii. Deciziile se iau prin vot”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Sâmbăta de Sus, potrivit Agerpres.

Liderii PSD, în teambuilding la munte! Decizii CRUCIALE în relația cu alianța de la guvernare și fuziunea cu partidul lui Negoiță

Propunerea senatorului Vasile Dâncu de unificare a stângii în jurul PSD şi o eventuală revenire a lui Victor Ponta nu e văzută cu ochi buni de Marcel Ciolacu.

Opinia președintelui PSD este „puţin diferită” de a lui Vasile Dâncu, a anunțat Marcel Ciolacu.

„Nu am purtat nicio discuţie, niciodată, dar am o părere puţin diferită de a domnului Dâncu: faptul că singurul partid de stânga din România este Partidul Social Democrat. De altfel, singurul partid care face parte din familie internaţional socialistă. Simplul fapt că scheletul Pro România a fost făcut pe oameni care au plecat din PSD nu înseamnă că Pro România s-a legitimat ca un partid de stânga”, a spus Marcel Ciolacu.

Despre viitorul congres al PSD, Marcel Ciolacu a menţionat că va avea loc în momentul în care acest lucru va fi posibil.

„Eu, împreună cu colegii mei, am spus foarte clar că la un moment dat vom face un congres ordinar. Suntem în plină pandemie şi, după cum vedem, autorităţile nu gestionează această pandemie. Un congres ordinar este normal într-un partid politic. Asta înseamnă că e un congres piramidal, de la bază către vârf. În fiecare organizaţie locală se vor face alegeri când se va putea. Am avut această discuţie cu colegii mei, fiindcă e o promisiune făcută de mine. Categoric că o să îl facem, după PNL şi USR PLUS”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a vorbit și despre schimbarea statutului pentru a modifica alegerea candidatului pentru Preşedinţia României printr-un sistem similar cu cel american.

„O să facem o modificare la statut în acest sens. Vor fi alegeri preliminare în interiorul partidului pentru candidatul la Preşedinţie. Cu alte cuvinte, am făcut o ruptură clară între preşedintele partidului şi candidat, astfel încât toţi primarii, şi cei de la Braşov, toţi candidaţii şi cei care aspiră să vină în faţa lor şi să fie votaţi” , a mai anunțat Marcel Ciolacu.