MENIU

Marcel Ciolacu, critici pentru Mircea Geoană: Nu poți veni cu pretenții să fii viitorul președinte al României cu șmecherii ieftine din 92-96 

Marcel Ciolacu nu exclude total că Mircea Geoană ar putea candida din partea PSD la alegerile prezidențiale, însă a lansat, în același timp, mai multe critici despre campania acestuia, într-un interviu în exclusivitate la Culisele puterii. În același timp, președintele PSD nu-i dă prea mari șanse lui Geoană în cazul unei candidaturi independente la Cotroceni.

 

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că PSD se va situa pe primul loc la toate alegerile

 

„Marea mea provocare ca președinte PSD sunt alegerile europarlamentare, niște alegeri atipice. M-am uitat la alegerile din Olanda, pe cifre, erau 18% si am vazut ce s-a intamplat in ziua alegerilor.

Sunt ferm convins că PSD se va situa pe primul loc la toate alegerile. Rămân alegerile pentru președinte, turul doi. 

Să facem o diferență foarte clară între a câștiga alegerile și a fi pe primul loc, a câștiga alegerile trebuie să ai cu 5 în față”, a spus Marcel Ciolacu, în interviul acordat în exclusivitate Realitatea PLUS, la emisiunea Culisele puterii.

 

Marcel Ciolacu, despre Mircea Geoană, candidat la prezidențiale în 2024 și sprijinul PSD

 

Întrebat dacă exclude ca Mircea Geoană să candideze din partea PSD, Marcel Ciolacu a declarat că nu exclude acest scenariu, însă a continuat cu critici dure la adresa fostului președinte social-democrat și actualul număr 2 în NATO - secretar general adjunct al Alianței.

„Nu forțăm lucrurile, eu nu am forțat niciodată lucrurile. Eu nu exclud niciodată nimic”, a spus Marcel Ciolacu despre o posibilă candidatură a lui M. Geoană susținută de PSD.

„Lumea s-a schimbat, noi toți ne-am schimbat. Avem o obligație de a ține ritmul cu o dinamică pe care n-am mai întâlnit-o, cu provocări geostrategice regionale și mondiale, cu o generație care ne impinge din spate, cu foarte mulți români plecați în străinătate, toată plusvaloarea. (...)

Nu poți veni să ridici pretenții să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine care se făceau în 92-96. România s-a schimbat. România are o altă realitate, totul e schimbat. (...) E cu totul altceva”, a explicat Marcel Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu spune că Geoană are șanse minime dacă va candida independent în 2024 pentru Cotroceni

 

În același timp, premierul Marcel Ciolacu susține că Mircea Geoană are șanse minime dacă va candida independent la aalegerile prezidențiale și l-a dat drept exemplu pe Sorin Oprescu.

„Sorin Oprescu a candidat independent, un om carismatic când a ieșit primar general. A avut circa 2,75% (voturile laa alegerile prezidențiale din 2009, n.r.). (...)

Societatea românească nu e încă pregătită pentru un președinte independent”, a mai spus Marcel Ciolacu.