MENIU

Marcel Ciolacu: „Cea mai mare greșeală a PSD a fost îndepărtarea guvernului Grindeanu”

„Cea mai mare greșeală a PSD a fost îndepărtarea Guvernului Grindeanu”, consideră Marcel Ciolacu, vicepreședinte PSD și președinte al Camerei Deputaților. Ciolacu spune că de atunci a început „căderea” PSD și au urmat greșeli, care au dus în final la căderea guvernului prin moțiune de cenzură, în urmă cu o săptămână. 

Cea mai mare greșeală a PSD a fost moțiunea Grindeanu. A fost foarte greu de explicat, a fost foarte greu de înțeles și s-a văzut de atunci că există agende paralele. Între o conducere a partidului și partidul în sine”, a declrat Marcel Ciolacu joi seara, la TVR.

Despre moțiunea de săptămâna trecută, care a dus la căderea în Parlament a Guvernului Dăncilă, Ciolacu spune că este suma greșelilor PSD.

„A fost foarte multă presiune, poate foarte multe greșeli ale noastre, ale pesediștilor. Și a trecut pentru că a fost votată de pesediști, ăsta e adevărul. 

Este a doua moțiune care trece în Parlament. (...)

A mai trecut una, depusă de pesediști și tot trecută de PSD. A fost moțiunea împotriva domnului Grindeanu. Noi am avut o invenție care se pare că ne-a costat foarte mult. Părerea mea e că a fost o mare greșeală. Mi-o mențin în continuare. Și de atunci lucrurile nu și-au mai intrat în cadența lor. Pe urmă a venit și plecarea Guvernului Tudose. Aici sunt subiectiv, făcând în acel moment echipă cu domnul Mihai Tudose (Ciolacu a fost vicepremier - n.r.)

Și a venit această moțiune (prin care a căzut guvernul pe 10 octombrie n.r.), care a decontat toate aceste greșeli”. a explicat Ciolacu.

Cea mai mare greșeală a fost îndepăratarea guvernului Grindeanu. Dacă e un vinovat în toate cele întâmplate (trecerea moțiunii de cenzură și căderea guvernului Dăncilă - n.r.), noi avem mai mare vină decât Viorica Dăncilă, ea are cea mai mică vină”, a subliniat licerul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea a fost un președinte bun, înțelegea partidul. Un om care a făcut și administrație, și politică la nivel mare, administrație și centrală și locală, și parlamentar.

Se pare că această temă, tema justiției a fost foarte prost gestionată. Foarte prost, nu prost”, a spus Ciolacu.

Despre „modificarea legilor justiției”, Ciolacu a declarat că  „ăsta e marele paradox sau marea minciună, tema a fost: se modifică legile să fie salvat Dragnea. S-a dovedit o temă falsă și chiar mincinoasă. Dar am încasat-o, au știut s-o speculeze, actuala putere, și s-a ajuns unde s-a ajuns”.

Ciolacu a avut aparent o relație bună cu Liviu Dragnea. Apărea în martie 2017 alături de liderul PSD şi premierul Sorin Grindeanu la pescuit de ştiucă. După un an, era de partea dizidenților din PSD. 

A fost aproape să devină ministrul Dezvoltării în Guvernul Sorin Grindeanu, ]n ianuarie 2017, dar a pierdut funcţia în favoarea lui Sevil Shhaideh, om „mai de încredere” pentru Dragnea. A fost numit apoi, în iunie 2018, vicepremier fără portofoliu în cabinetul Tudose, pentru șase luni, pentru că Tudose a demisionat după conflictul cu Liviu Dragnea generat de Carmen Dan.

În septembrie 2018 a semnat scrisoarea celor care cereau demisia lui Liviu Dragnea. Deşi era în grupul contestatarilor, a reuşit să păstreze aparenţele unei relaţii bune şi cu Liviu Dragnea. Deşi criticii lui Liviu Dragnea, precum Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, au fost excluşi din PSD, Marcel Ciolacu a rămas în partid.