MENIU

Marcel Ciolacu, anunț după votul final pe noua lege a pensiilor din România: Este o lege foarte bună. Avem banii pentru măriri

Marcel Ciolacu, anunț după votul final pe noua lege a pensiilor din România / Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după ce noua lege a pensiilor din România a trecut de votul Parlamentului. Șeful Guvernului a anunțat că există toți banii pentru majorarea pensiilor românilor, prevăzute în anul 2024.

 

„Le mulțumesc colegilor din PSD, PNL și din UDMR. E o lege foarte bună. Avem bani pentru măriri. O felicit pe doamna ministru!”, a declarat Marcel Ciolacu după votul final dat de deputați pe noua lege a pensiilor în România.

„Este o lege foarte bună. Cei de la AUR este normal să mă acuze pentru că sunt în opoziție”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Nu vom ajunge la 9,4 din PIB pentru că va crește bugetul. La pensiile speciile nu cresc pentru că se merge pe contribuție. 

Pensiile, anul viitor, se vor mări de două ori. Statul român trebuie să asigure această resursă. Vom veni cu toată suma când vom stabili bugetul", a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști de susținerea financiară pentru majorările de pensii cu cele 25 miliarde de lei, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că banii există.

„Există! 80% din pensionari au sub 8.000 de lei, 60% au sub 3.000 de lei.

Statul român trebuie să asigure această resursă.

Era în jalon, în cererea nr. 4. Am devansat-o ca să închidem negocierile cu Comisia. Ca să scoatem faimosul 9,4%”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

 

Noua Lege a pensiilor a fost adoptată în Parlament - Decizie crucială pentru toți românii - Câți bani primesc peste 4,7 milioane de pensionari