MENIU

Marcel Ciolacu, anunț despre susținerea UDMR a măsurilor de austeritate pentru români: „Nu avem un NU hotărât”

Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, despre masurle de austeritate / Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ce discuții a purtat cu UDMR și minoritățile pe tema măsurilor fiscale, supranumite „de austeritate”, care urmează să fie votate în Parlament în această săptămână.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ce a discutat la întâlnirile de marţi cu parlamentarii din grupurile UDMR şi al minorităţilor naţionale pe tema măsurilor fiscale pentru care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea.

Primul ministru a precizat că a fost o informare despre măsuri și încă nu a primit niciun amendament din partea formațiunilor, dar nici o respingere.

„A fost o informare, nu avem înţelegeri. Am stat cu grupurile de vorbă şi urmează să decidem. (...) Până acum nu avem un "nu" hotărât. Nu au fost amendamente impuse", a declarat premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirile cu grupul parlamentar al UDMR și grupul minorităților naționale, de la Parlament.

La întâlnirile de marți au participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, și ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, şi vicepremierul Marian Neacşu, potrivit agerpres.ro.

Marți au fost publicate măsurile fiscal-bugetare, pe pagina oficială de internet a Ministerului Finanțelor, în secțiunea Transparență publică.

Potrivit proiectului de lege care însumează toate măsurile fiscale pregătite de Guvern pentru a-și asuma răspunderea în această săptămână, vor fi majorate mai multe taxe și impozite pentru reducerea deficitului bugetar. Totodată, prin planul de austeritate se propune și desființarea mai multor posturi din instituțiile publice, la nivel de șef de birou, de direcție sau a funcțiilor de demintate publica, la nivellul secretarilor de stat,  al consilierilor de stat.