MENIU

Marcel Ciolacu anunță SCHIMBĂRI PROFUNDE în desemnarea candidatului PSD la prezidențiale. Ce spune despre un candidat extern

Alegeri

Viitorul candidat al social-democraților la alegerile prezidențiale din 2024 va fi ales de fiecare organizație în parte, în conferință de alegeri în întreaga țară. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele PSD Marcel Ciolacu, care a precizat însă că aceste discuții nu au început. Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că ar accepta și oameni din afara partidului. Liderul PSD a evitat însă să dea un răspuns clar legat de o posibilă susținere a lui Mircea Geoană venită din partea social-democraților. 

”La nivelul PSD și a președintelui Marcel Ciolacu nu au început aceste discuții. Viitorul candidat va fi ales de fiecare organizație, consilieri municipal, primar, în conferință de alegeri în întreaga țară. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statului în acest sens.

S-a rupt acea cutumă definitiv în care președintele partidului era și candidat. Aș accepta și oameni din afara partidului să fie o competiție cât mai deschisă. (…) N-am mai avut un congres ordinar din 2011. Cred că e cazul ca acest partid să intre în normalitate”, a declarat Ciolacu.

Mai multe articole despre:
ciolacu psd ciolacu psd candidat psd prezidentiale