MENIU

Maratonul Olteniei, concurs pentru un scop caritabil - Cea mai mare competiție sportivă din Râmnicu Vâlcea a ajuns la a 11-a ediție

Maratonul Olteniei, concurs pentru un scop caritabil - Cea mai mare competiție sportivă din Râmnicu Vâlcea a ajuns la a 11-a ediție

Cea mai mare competiție sportivă din Râmnicu Vâlcea a ajuns la a 11-a ediție. Sute de participanți din toate colțurile țării au pornit pe traseul stabilit pentru bicicliști, iar alții se pregătesc pentru proba de alergare. Maratonul Olteniei reprezintă o ocazie inedită pentru ca iubitorii de sport și viață sănătoasă să concureze pentru un scop caritabil. Toate sumele strânse din taxele de înscriere vor fi donate către trei cauze sociale.

„Mulțumesc foarte mult. Maratonul Olteniei înseamnă mult pentru noi. Este organizat aici în Vâlcea de 11 ani, în timpul acestei perioade suntem cu mulți oameni care vin aici, ne cunoaștem, avem mulți voluntari, care aduc multă energie, acesta este sufletul maratonului. Anul acesta este foarte cald și este dedicat sportului în natură. Încercăm să arătăm cum ar fi natura dacă nu avem grijă după 20 de ani. Astăzi este foarte cald și chiar putem să experimentăm cum este dacă schimbările climatice au loc”, a spus Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Întrebat de ce este important ca oamenii să facă sport, CEO-ul companiei a răspuns: „Cum am menționat, mulți oameni vin la Maratonul Olteniei și auzim multe povești de la oameni care pornesc de aici, de la Maratonul Olteniei, a fost prima competiție la care au participat. Treceau prin perioade dificile, ori la serviciu, ori în familie, iar mulțumită Maratonului Olteniei au început să facă sport, ceea ce i-a ajutat să își schimbe viața.

Am o poveste de la cineva care nu făcea sport, compania a intrat în faliment, iar apoi a început să facă sport și acum este un bărbat care, cel mai probabil, va participa și mâine și este campion național în categoria sa de vârstă. Avem oameni, o fată care a fost descoperită aici, în cursa pentru copii, de către unii dintre antrenorii locali. Acum este în campionatul național. Avem multe povești despre cum viețile oamenilor s-au schimbat prin sport. Pot să îi invit pe toți aici să încerce chiar ei”.

În acest weekend, pe 26 și 27 august, municipiul Ramnicu Valcea este gazda unui eveniment care a devenit deja tradiție pentru iubitorii de sport. Maratonul Olteniei a luat startul în Parcul Zavoi.

Pe parcursul celor doua zile, pe langa probele de MTB si Trail Run, valcenii vor avea parte de multe provocari si concursuri din partea CEZ Vanzare si a partenerilor. Energiada Bike este unul din concursurile organizate, iar participantii pot castiga multe premii puse in joc.

Mai multe articole despre:
maratonul olteniei alergare sport