MENIU

Dacia MANIFESTO - Cel mai nou concept românesc. Off road pentru cei pasionați de aventuri extreme (Galerie FOTO+VIDEO)

Construtorul auto național a prezentat cel mai nou concept car. Un fel de mașină minimalistă, dar bună la toate, și în special la ieșiri în aer liber, dar la nivel extrem. 

Dacia deschide un nou capitol al istoriei sale, lansat în cadrul evenimentului intitulat „Brand Manifesto” care a reunit, între 13 și 15 septembrie, la Le Bourget, lângă Paris, mai multe sute de ziariști din presa internațională. Cu această ocazie au fost reafirmate cele trei valori care vor ghida acțiunile mărcii și designul modelelor sale în următorii ani.

 Caroseria este confecționată din plastic reciclat. Materialul, denumit Starkle, are în compoziție polipropilenă reciclată. Această filozofie există și la modelele de serie. Spre exemplu, 12% din plasticul utilizat la Duster este reciclat, iar această proporție va crește la 20% în viitor, odată cu lansarea noii generații. Spre exemplu, el ar urma să fie regăsit la nivelul spoilerelor. Protecția din partea inferioară a caroseriei va fi, de asemenea, din acest tip de plastic.

 Potrivit designerilor Dacia, dacă un singur far îți oferă toată lumina de care ai nevoie, de ce este obligatoriu ca mașina să aibă două? Tocmai de aceea, Manifesto este echipat cu un singur far, care este și detașabil. Asta înseamnă că o dată ce îl scoți din lăcașul lui, îl poți utiliza ca proiector sau, pur și simplu, ca lanternă.

Potrivit Dacia, Manifesto este 100% impermeabil, inclusiv interiorul. Un lucru bun, mai ales când nu ai geamuri și portiere, iar habitaclul se poate murdări foarte ușor. Dacia are o soluție foarte simplă și pentru asta: interiorul poate fi spălat cu un jet de apă (pistol cu presiune).

Dacia a îmbrăcat planșa de bord cu plută. Același material poate fi întâlnit și pe volan. Tot într-o notă "verde", cromul a dispărut complet din habitaclu.