MENIU

Managerul Spitalului Universitar: Transportul în afara ţării, un dezastru pentru pacienţi

<p>Concert caritabil pentru victimele din Colectiv. Voltaj, Connect-R şi Delia vor urca pe scenă</p>

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a afirmat că 10 pacienţii sunt, la ora actuală, în stare critică, la terapie intensivă. Acesta a explicat că pe lângă arsurile ţesutului tegumentar mai există şi arsuri ale capului, ale globului ocular. "Aceşti pacienţi dezvoltă o boală pulmonară gravă, la nivelul alveolelor", a afirmat acesta în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV. 

"72 de ore este un termen in care se poate aprecia starea pacienţilor. Sper ca aceştia să o ia pe un drum bun, dar atrag atenţia că asta nu este regula", a continuat acesta.

"Am văzut multe spitale din afară şi ceea ce facem noi este cam la fel ca în orice parte a Europei, o spun cu toată responsabilitatea. Oriunde ar fi fost ar fi avut parte de acelaşi tratament. În plus, orice transport ar fi reprezentat un risc", a completat Cătălin Cârstoiu, precizând că oriunde este nevoie de spitale şi de şcoli cu animit nivel de competenţă.

"Spitalul Universitar a fost pus intr-o situaţie inedită, nu a mai fost pus în situaţia de a face faţă unui număr astfel de pare de pacienţi arşi, în cei 40 de ani de activitate", a declarat managerul.

Acesta a mai spus că a fost surprins că în 20 de minute de la declanşarea incendiului, Spitalul Universitar arăta ca într-o zi de luni, dimineaţa. "Medici, asistenţi, infirmieri, toţi au venit fără ca nimeni să îi cheme", a precizat Cătălin Cârstoiu.