MENIU

Mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță, ALEX IACOBESCU, directorul ROMÂNIA TV, audiat la DNA

Mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță, ALEX IACOBESCU, directorul ROMÂNIA TV, audiat la DNA

Alexandru Iacobescu, directorul general al Romania TV si un apropiat al lui Sebastian Ghita si Victor Ponta, au fost audiat joi de procurorii DNA intr-un dosar in care procurorii investigheaza o serie de presupuse infractiuni economice, printre care si suspiciuni de spalare de bani, relateaza Gandul, citat de HotNews. Ghiță i-a împrumutat lui Iacobescu 90 de milioane de euro.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Iacobescu a fost audiat in calitate de faptuitor, nefiind pus inca sub acuzare. Dosarul DNA se bazeaza pe o plangere penala facuta in august 2011 de ANAF in urma unui control incrucisat la mai multe firme fondate si controlate de Sebastian Ghita.

Nota de control a ANAF a fost realizata in august 2011, Fiscul trimitand-o catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si catre Directia Nationala Anticoruptie.

Alexandru Iacobescu a ajuns la DNA în jurul orei 10. Acesta a fost chemat pentru că verificările făcute de ANAF îl indică pe directorul România TV printre cei responsabili de neregulile descoperite. Alexandru Iacobescu a părăsit sediul DNA după aproximativ o jumătate de oră acesta, fără să dea nicio declaraţie.

Potrivit Rise Project, în urma controlului făcut, inspectorii ANAF au descoperit că firmele care i-au aparţinut deputatului Sebastian Ghiţă ar fi emis în avans facturi pentru care ar fi cerut deducerea TVA în condiţiile în care sumele din hârtii nu erau plătite niciodată. Printre firmele care s-ar fi folosit de circuitul ilegal de deduceri de TVA se numără: Glar Construct, Asesoft International, 2K Telecom, Team net International. Procurorii DNA fac verificări cu privire la infracţinile de spălare de bani sau evaziune fiscală.

Inspectorii ANAF susţin în raport că, prejudiciul, în acest caz (SCRIS PE ECRAN: PREJUDICIU: 69 DE MILIOANE DE LEI) se ridică la 69 de milioane de lei. Rezultatele verificărilor la 13 companii ce i-au aparţinut deputatului PSD, făcute în perioada 2010-2011 au fost trimise atât la DNA cât şi la Oficiul pentru Spălarea Banilor.

Cine este Alex Iacobescu

Descris drept mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță, Alex Iacobescu este directorul postului România TV, dar în același timp unul dintre cei care manageriază echipa de baschet a lui Ghiță, Asesoft. Iacobescu este nelipsit de la meciurile lui Asesoft, fiind văzut în timp ce făcea tactica echipei.

Din declaraţia de avere depusă de deputatul PSD reiese că Sebastian Ghiţă i-a împrumutat directorului general al România TV, peste 90 de mii de euro. Potrivit gândul.info aceasta nu este singura sumă venită din partea parlamentarului. Sebastian Ghiţă i-a mai împrumutat lui Alexandru Iacobescu alte patru milioane de dolari.