MENIU

Mama voia să scape de acest micuț încă înainte de nașterea lui. A decis să îl otrăvească. Ce a urmat

Mama voia să scape de acest micuț încă înainte de nașterea lui. A decis să îl otrăvească. Ce a urmat

El nu avea nume, nu avea părinți și practic încă nu exista. El era un avorton, care în ciuda tuturor dificultăților a supraviețuit. Această ființă minusculă, care cântărea doar 940 de grame, trebuia să se afle încă cel puțin trei luni în uterul mamei sale.

Această întâmplare a avut loc în 2014. În săptămâna 14 de sarcină, o tânără de 25 de ani din regiunea Primorsk (Rusia) a început să folosească niște pastile chinezești, vrând astfel să-și întrerupă sarcina. Nu s-a liniștit nici atunci când copilul se mișca vioi în corpul ei. Continua să-l otrăvească, ca să fie sigură că micuțul va muri…

Însă fătul, respins de mama sa și de organismul ei în săptămâna 26 de sarcină, a supraviețuit. Băiețelul avea încă multe organe vitale nedezvoltate. De aceea, viața lui depindea în totalitate de incubator. Aparatele medicale complexe îi hrăneau organismul cu oxigen și nu-i permiteau să înghețe.

Micuțul încă nu putea să înghită. De aceea, ca să nu se înece, asistentele medicale de pe secția de terapie intensivă și reanimare din cadrul Maternității Nr. 3 a orașului Vladivostok îi pompau cu un cateter lichidul excesiv din guriță. Medicii spuneau că dacă băiețelul urma să supraviețuiască, atunci, vorbind în limbajul medical, el va fi "transferat în categoria "copii", i se va da un nume și adeverință de naștere.

Ekaterina Fedchenko, șefa departamentului de reanimare și terapie intensivă din cadrul Maternității Nr. 3 a orașului Vladivostok: "În ciuda faptului că timp de trei luni a fost otrăvit, fătul nu rămâne în urmă în ceea ce privește dezvoltarea. El se află sub permanentă supraveghere a personalului medical și primește toată alimentația și tratamentul necesar. Mama lui a fugit de la maternitate cum numai s-a eliberat de el. Ea nu a semnat actele de renunțare la copil. Astfel, drept consecință, este puțin probabil ca cineva să-l poată adopta și micuțul va fi nevoit să-și petreacă întreaga viață prin orfelinate. Astăzi, la ora 23:00, noi îi vom elibera micului nostru pacient o adeverință de naștere și el va deveni un cetățean adevărat".

Sursa: perfectmedia.tv

Mai multe articole despre:
copil naştere gravidă avorton