MENIU

Mama unui copil bolnav psihic, dialog halucinant cu 112: „A pierdut-o, extraordinar. Nu vine nimeni să o caute în tot orașul” - ANCHETĂ

112

O femeie din Galați spune că a fost umilită de un dispecer de la 112. Aceasta a sunat să raporteze dispariția fetei sale minore, cu probleme psihice, însă s-a ciocnit de refuzul dispecerei de a o ajuta. Femeia susține că angajata a refuzat să-i facă legătura cu poliția, spunându-i că nimeni nu poate să-i găsească fiica. 

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. La câteva ore după ce fiica Marianei Marcovici a fost externată de la Spitalul de Psihiatrie, aceasta a dispărut, în timp ce era la plimbare cu mama ei. Femeia a sunat la 112 sperând să găsească sprijin.

Dialog dispecer - Mariana Marcovici
Mama: I-am pierdut urma în zona restaurantului (BEEP!), pe Faleză.
Dispecer 112: Deci n-o mai vedeți, nu mai știți unde este acum.
Mama: A urcat prin boscheți, prin spatele restaurantului.
Dispecer 112: Da, rămâne să spuneți celor de la ambulanță.

Femeia este apoi redirecționată către dispecerul de la ambulanță. Dialogul care a urmat a fost de-a dreptul șocant.

Dispecer Ambulanță: A pierdut-o, extraordinar. Alo?
Mama: Bună seara, i-am pierdut urma în zona restaurantului (BEEP!).
Dispecer Ambulanță: Ei, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112, da? Nu vine nimeni să o caute în tot orașul.

Dispecerul de pe ambulanță refuză în continuare să-i facă legătura cu Poliția.

Mamă: Doamnă, dar nu este și poliția pe fir? Că nu înțeleg.
Dispecer Ambulanță: Poliția nu este în acest moment pe fir, dar nici ei nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o vadă Poliția, doamnă?
efect!
Mamă: Păi nu știu doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?
musca
Dispecer Ambulanță: Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog?

Într-un final, iritată la culme de apelul mamei disperate, dispecerul decide să o transfere la Poliție.

Dispecer Ambulanță: Auziți, doamnă, vorbiți cu poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate. (Voce din fundal): Gura mare!

Fata de 16 ani a fost găsită la Spitalul de Psihiatrie. Femeia, spune că fiica sa este externată mereu din Spitalul de Psihiatrie, pe motiv că starea ei s-a ameliorat. În realitatea însă, fata suferă episoade maniacale cu violențe și poate fi un pericol pentru ea și cei din jur. 

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a declanşat o anchetă

„Au fost mai multe apeluri, care au fost direcţionate către Serviciul de Ambulanţă. În final, fata a fost găsită de poliţişti. Evident, comportamentul persoanei de la dispecerat nu a fost normal. S-a declanşat o anchetă. Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greşit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios şi va lua măsurile care se impun", a declarat Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

„Lucrurile s-au întâmplat pe data de 2, când s-a primit apelul. Tânăra era cunoscută de echipajele noastre cu probleme. I s-a explicat că ambulanța nu are atribuții, i s-a făcut legătura la poliție, care plecase deja în căutarea tinerei. În momentul respectiv, dispecera noastră a făcut remarci cu privire la activitatea altor instituții, lucruri care nu ne privesc pe noi. Nu a mai avut incidente, ea lucrează la noi de ani buni, este o persoană care nu a creat probleme până acum. Trebuie să menționez că apelurile și numărul de cazuri sunt foarte mari, dar asta nu justifică atitudinea lipsită de profesionalism”, a completat Mihai Polinschi, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
fata 112 ambulanta