MENIU

Majoritatea profesorilor din liceul unde predă Carmen Iohannis intră în grevă. Soția președintelui ține ore online - SURSE

Mai mult de jumătate din profesori de la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibu, unde predă și Carmen Iohannis, vor intra de luni în grevă. Potrivit presei locale, soția șefului statului va susține orele online, cel mai probabil. 

Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la Colegiul național "Gheorghe Lazăr", nu este membru de sindicat, și și-ar fi arătat disponibilitatea de a continua să meargă la școală, potrivit surselor citate de Turnul Sfatului.

 

”În momentul de față am început o consultare directă a colegilor și sunt deja peste 40 de colegi care au anunțat că nu merg la ore. Dintr-un total de peste 70 de cadre didactice, peste 40  nu vor intra la ore, iar atunci vom avea o problemă cu gestionarea elevilor. Probabil că vom merge în sistem online cu profesorii care vor să-și susțină cursurile, însă această decizie nu o pot lua eu. Vineri ne vom întruni în consiliul de administrație și vom stabili exact, dar aceasta va fi propunerea mea”, a explicat Gabriel Negrea, directorul Colegiului "Gheorghe Lazăr", potrivit sursei citate.

 

Negocierile de miercuri, de la Palatul Victoria, dintre sindicatele din Educație și reprezentanții Guvernului - premeierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor Adrian Câciu - au eșuat.

 

Liderii sindicali au anunțat la ieșirea de la discuții că începând de luni, 22 mai, școlile din întreaga țară vor intra în grevă generală. Principalele nemulțumiri vizează salariilor mici ale cadrelor didactice din sistem și măsurile de austeritate.