MENIU

Majorarea veniturilor, marea provocare pentru noul guvern. Ce se întâmplă cu pensiile și alocațiile începând de anul viitor

Majorarea salariilor și pensiilor stă sub semnul întrebării. Din cauza disputei pentru formarea noului Guvern, sunt șanse mici ca noul buget să mai poată fi adoptat până la sfârșitul anului.

Printre majorările de venituri în 2021 se află: majorarea punctului de pensie, majorarea pensiei minime, majorarea alocațiilor, majorarea salariului minim pe economie, majorarea salariilor profesorilor.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a susținut declarații de presă la Palatul Victoria, marți, în care a declarat că va continua pregătirea noului an financiar.

”Ne vom focaliza atenția pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021. Îi mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizele înte măsurile în combarerea pandemiei și măsurile economice. Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale”, a declarat premierul interimar.

Nicolae Ciucă a ajuns la Guvern, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul. Ministrul Apărării Naționale a preluat exercitarea mandatului de prim-ministru interimar, în urma desemnării de către președintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul Apărării va conduce până la învestirea unui Guvern plin.

Mai multe articole despre:
pensii alocatii