MENIU

Majorarea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie, publicată în Monitorul Oficial

Majorarea pensiilor cu 14%, publicată în Monitorul Oficial

Creșterea punctului de pensie cu 14% și amânarea majorării salariilor profesorilor au fost publicate în Monitorul Oficial al României. Practic, punctul de pensie va crește de la 1265 lei, cât este în prezent, la 1442 lei, începând cu 1 septembrie.

Legea pensiilor lăsată cadou de PSD, care a intrat în vigoare parțial în toama lui 2019, prevedea o creștere de 40% a punctului de pensie în 2020 și cu încă 5,6% în 2021.

În ceea ce-i privește pe profesori, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, majorarea salariilor s-a devansat pentru 1 septembrie 2021.
 
Vă reamintim că Executivul a aprobat, vineri, Ordonanţa de Urgenţă (OUG) privind rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerului Educaţiei şi Cercetării i-a fost alocată suma de 551,4 milioane de lei, banii urmând a fi destinaţi, "cu prioritate", achiziţiei de echipamente electronice pentru elevi şi cadre didactice, în vederea participării la activităţi de e-learning, precum şi pentru lucrări de execuţie şi proiectare a 59 de grădiniţe.
 
 
 
 
 
 
Mai multe articole despre:
majorare pensii