MENIU

Mâine este termenul pentru 15 declaraţii fiscale. Ce amenzi rişti dacă nu le depui la timp?

Impozitele pe muncă, cele mai mari în România

Marti, 25 februarie, este ultima zi in care contribuabilii mai pot depune anumite declaratii fiscale. In cazul in care nu transmit catre Fisc unele declaratii, contribuabilii persoane fizice risca amenzi de pana la 3.500 lei, iar firmele pot primi amenda de maximum 14.000 lei.  

Amenzile pentru nedepunerea la timp a declaratiilor fiscale ajung pana la 14.000 de lei, potrivit AvocatNet.ro, care a făcut un inventar al celor 15 declaraţii care trebuie depuse cel tarziu maine.

Conform art. 219, alin. 2, lit. c) si lit. f) al Codului de procedura fiscala (CPF), amenzile pentru nedepunerea declaratiilor infomative 392A si 392B se sanctioneaza cu amenzi de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenzi de la 12.000 lei la 14.000 lei, pentru persoanele juridice.

Informatia a fost confirmata de George Niculescu, consultant fiscal in cadrul Finexpert: "Contribuabilii au obligatia sa furnizeze periodic informatii referitoare la activitatea desfasurata, prin completarea unei declaratii pe proprie raspundere. Natura informatiilor, periodicitatea si modelul declaratiilor se stabilesc prin ordin al presedintelui ANAF (n.red. - mentiune facuta la art. 219, alin. 1, lit. f din CPF)", ne-a precizat George Niculescu.

Pe lista declaratiilor fiscale obligatorii pana maine se afla:

- Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formularul 100, format electronic;

- Declaratia si plata impozitului pe profit pe anul precedent, formularul 101, format electronic;

- Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru luna precedenta, respectiv ianuarie, formularul 112;

- Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania

- Decontul de taxa pe valoarea adaugata, formularul 300, format electronic. Restul declaraţiilor obligatorii aici.

 

Mai multe articole despre:
taxe declaraţii fiscale fiscalitate