MENIU

Maia Sandu: „Rusia e vinovată pentru conflictul din Transnistria”

Maia Sandu

Alertele tot mai dese cu bombă din Republica Moldova, le dau bătăi de cap autorităților de peste Prut. Maia Sandu a spus într-un interviu că cei care le lansează știu cum să își ascundă identitatea, așadar cazurile rămân un mister. Președintele Republicii Moldova a vorbit și despre conflictul din Transnistria, conflict pentru care, spune Maia Sandu, vinovată este Federația Rusă. 

„E un efort care încearcă să sperie oamenii, să destabilizeze. Evident că am discutat cu instituțiile statului care sunt responsabile pentru a investiga și a identifica răufăcătorii. Nu e atât de simplu, sunt mesaje transmise ascuns din afara țării, marea majoritate, sunt și cazuri din țară, asta e mai ușor de depistat. Se lucrează, dar nu este atât de simplu pentru că cei care fac acest lucru știu cum să își ascundă identitatea", a declarat președintele Maia Sandu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, numărul alarmelor false cu bombe a crescut în ultimele 3 luni ale acestui an, doar de la începutul lunii iulie fiind înregistrate 126 apeluri.

Mai multe articole despre:
Maia Sandu republica moldova rusia razboi ucraina