MENIU

Maia Morgenstern şi AG Weinberger, în spectacol la Sibiu

Actriţa Maia Morgenstern şi muzicianul AG Weinberger au urcat împreună astă seară pe scena unui club de jazz pentru a prezenta un spectacol inedit în care teatrul şi bluesul se împletesc. Spectacolul, prezentat în premieră la Sibiu, face parte din programul Euroiudaica, festivalul dedicat culturii şi civilizaţiei evreieşti.

Spectacolul "De la muntele Sinai, la muntele Venus" a fost prezentat în premieră publicului din capitala culturală europeană. Regizorul Alexander Hausvater a pus în scenă o selecţie de texte de dragoste din literatura universală. Cu ajutorul celor două personalităţi din lumea teatrului şi a muzicii, spectacolul a fost o reuşită. Cunoscuta actriţă Maia Morgenstern a recitat versurile pe ritmurile de blues ale muzicianului AG Weinberger, într-un spectacol ieşit din tipare.

Reprezentaţia face parte primul festival dedicat minorităţii evreieşti din România. Scopul organizatorilor festivalului a fost să prezinte tradiţiile, arta şi istoria poporului evreu, din Evul Mediu şi până în timpurile moderne. În ultima zi de festival vor fi prezentate expoziţii, spectacole de teatru, concerte de muzica evreiască traditională şi concerte simfonice, pentru comunitatea evreiască, dar şi pentru vizitatorii capitalei culturale europene.
Mai multe articole despre:
concert Sibiu Maia Morgenstern