MENIU

Mai mulţi migranţi din Irak, Siria, Afganistan şi Iran au încercat să intre ilegal în România

Un număr de 15 cetăţeni străini provenind din ţări asiatice care intenţionau să intre ilegal în România au fost depistaţi, duminică, de către poliţiştii de frontieră din Oraviţa, jud. Caraş-Severin, a informat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Cetăţenii respectivi, zece bărbaţi, trei femei şi doi copii, au fost depistaţi în jurul orei 2:00, de către poliţiştii de frontieră, care acţionau în cooperare cu lucrători din cadrul I.P.J. Caraş-Severin.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Siria, Afganistan şi Iran. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar copiii au vârste de patru, respectiv şase ani. La cercetări, adulţii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, anunţă Agerpres