MENIU

Mai mulți copii, VACCINAȚI greșit împotriva COVID-19. Părinții au anunțat Poliția - Unde s-a întâmplat

Mai mulți copii, VACCINAȚI greșit împotriva COVID-19. Părinții au anunțat Poliția Foto: Pixabay.com

Mai mulți copii au fost vaccinați din greșeală cu un ser anti-COVID care nu a fost aprobat pentru grupa lor de vârstă. Poliția a fost sesizată de părinții revoltați. Până în prezent nu a fost dezvăluit numărul celor mici care au fost vaccinați greșit. G

S-a întâmplat în Germania. Vaccinul Pfizer nu a fost folosit pentru vaccinarea copiilor, ci un altul, neaprobat încă și pentru cei mici. Germania nu este singura țară unde au fost erori la imunizarea copiilor. În Franța, mai mulți copii au primit doze de vaccin la fel de concentrate ca adulții, deși la categoriile de vârstă de sub 12 ani serul administrat este mult mai slab.

Incidentul din Germania s-a întâmplat la un centru de vaccinare din districtul Olpe din landul Renania de Nord-Westfalia. Mai mulţi copii au fost imunizaţi cu vaccinul Moderna, în locul celui de la Pfizer-BioNTech,  aprobat pentru copii, până în prezent.

„Părinţii copiilor în cauză au fost imediat informaţi despre incident”, au anunţat autorităţile locale.

Părinţii au fost anunţaţi, într-o discuţie cu directorul medical al centrului de vaccinare, că aprobarea pentru administrarea vaccinului Moderna pentru copii este încă în aşteptare din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Până în momentul în care au părăsit centrul de vaccinare, la copii imunizaţi cu Moderna nu au fost observate reacţii adverse.

La solicitarea părinţilor, poliţia a fost sesizată în legătură cu acest incident.

Tototdată, șase copii au primit sâmbătă, tot din greşeală, o doză prea puternică de vaccin Pfizer într-un centru de vaccinare din vestul Franţei, au anunţat duminică surse oficiale, informează AFP.

În acea zi, centrul de vaccinare de mare capacitate din Mans, deschis pe 15 decembrie, „a activat o linie de vaccinare pediatrică”, pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani care riscă să contracteze forme grave de COVID-19 şi cei care locuiesc în preajma unei persoane imunodeprimate, au explicat într-un comunicat Prefectura departamentului Sarthe şi autorităţile sanitare ale regiunii Pays de la Loire.

În mod normal, doza administrată pentru acest grup de vârstă corespunde unei cantităţi de 10 micrograme de Pfizer pediatric şi este majorată la 30 de micrograme de Pfizer Comirnaty începând cu vârsta de 12 ani, potrivit aceleiaşi surse.

„În timpul primelor vaccinuri administrate, şase copii au primit din greşeală o doză de de 20 micrograme de Pfizer Comirnaty. Constatând această anomalie, în afară de măsurile luate pentru dozele de vaccin următoare, medicul referent al centrului de vaccinare a contactat imediat familiile vizate, pentru a le informa şi a pune în aplicare împreună cu ele măsurile de monitorizare necesare (…)”, potrivit comunicatului de presă al prefecturii.