MENIU

Mai multe cazuri de COVID-19 descoperite în rândul angajaților de la fermele de nurci din Polonia

Mai multe cazuri de COVID-19 descoperite în rândul angajaților de la fermele de nurci din Polonia

18 cazuri de coronavirus au fost decsoperite în rândul angajaților de la fermele de nurci din Polonia. Autoritățile sanitare și veterinare poloneze au început să testeze animalele, precizând însă că nu cred că oamenii ar fi luat virusul de la acestea, relatează   Reuters.

Polonia, care este în prezent unul din producătorii majori de blană de nurcă, a început testarea animalelor și a angajaților din industrie mai devreme în cursul acestei luni după ce o mutație a COVID-19 a fost depistată la fermele de nurci din Danemarca, ceea ce a dus la o campanie de sacrificare la nivel național a animalelor, care și-a atras numeroase critici, dar și o demisie. Vorbim despre ministrul danez al Alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, care a pierdut sprijinului deputaţilor în urma ordinului considerat ilegal de sacrificare a 17 milioane de nurci din crescătorii.

Deși autoritățile poloneze nu au primit încă rezultatele testelor COVID la animale, acestea au declarat au fost confirmate cazuri de coronavirus în rândul unor persoane care au legătură cu fermele. 

Autoritățile sanitare au precizat că există 18 astfel de cazuri de infecții în rândul lucrătorilor agricoli care nu au legătură între ele. "În prezent, nu există nici o bază pentru a concluziona că nurcile au fost sursa infecției pentru aceste 18 cazuri", se arată într-un e-mail trimis Reuters de către reprezentanți ai autorităților sanitare.

Autoritățile veterinare din această țară anunțaseră anterior că au dispus efectuarea de testări în 18 ferme din 4 regiuni administrative, însă cea în care cercetătorii universitari au descoperit coronavirusul la nurci nu s-a aflat printre ele.

Grupurile industriale s-au opus puternic testelor, îngrijorându-se că acest lucru ar putea duce la o sacrificare a animalelor la nivel național.

Polonia este unul dintre producătorii mondiali de blană de nurcă, cu 354 de ferme în care se află aproximativ 6 milioane de nurci.

Mai multe articole despre:
nurci infectate covid polonia