MENIU

”Mai josnic de atât nu se poate”. A furat pușculița unui copil, iar acum regretă amarnic

John Henry Swailes, în vârstă de 22 de ani, este unul dintre cei trei suspecți implicați în spargerea unei locuințe din Eaglescliffe, North Yorkshire, în timp ce familia care locuiește acolo era plecată de acasă.

Cei trei hoți au devalizat locuința, furând bijuterii și bani în valoare de 5.600 de lire sterline, inclusiv pușculița copilului.

Procurorul Paul Abrahams a declarat că proprietara a fost alertată de o alarmă în momentul în care cei trei au pătruns în casă. Aceasta spune că s-a temut să intre, crezând că răufăcătorii se află încă înăuntru, iar copiii au rămas traumatizați și se tem ca respectivii să nu revină.

Apărătorul lui Swailes a afirmat că „acesta recunoaște că a făcut un gest stupid, pe care îl regretă. Clientul meu a acționat sub impuls, sub influența celorlalți și nu a gândit pe cont propriu.”

Judecătorul Christopher Prince, care s-a ocupat de caz, a declarat că „jaful a fost foarte bine organizat. Ați plănuit totul în cel mai mic detaliu, îndreptându-vă către o țintă clară, așteptând ca ei să plece de acasă, ba chiar v-ați echipat cu stații de emisie-recepție. Ați devalizat până și pușculița unui copil. Mai josnic de atât nu se poate.”