MENIU

Maestrul Ion Cristoiu, dezvăluiri bombă despre binomul SRI-DNA: traseul dosarelor la comandă. Cine i-a trecut în rezervă pe Coldea și Dumbravă

Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a făcut analiza la sânge a fostului „General Negru”, Florian Coldea. Gazetarul a povestit cu lux de amănunte ascensiunea numărului 2 în serviciile de informații, dar și modul în care s-a creat binomul SRI-DNA. Nici generalul Dumbravă nu a fost exclus din ecuație, acesta din urmă fiind un pion important în schemele din justiție

"Florian Coldea a fost seful operativ, adica - cum ar veni - adjunctul sefului politic al SRI si, practic, seful profesionist al SRI din 2005 pana in 2017, urias.

A fost pormovat de Traian Basescu in chip spectaculos. Dl. Coldea era maior intr-unul din birouri - domnia sa este ofiter de informatii, specialist in Antitero - si a fost promovat peste noapte de Basescu - banuiesc ca din motivul <<Punem pe unu tanar si il manipulam>>, a fost promovat adjunct al directorului SRI.

Printr-o miscare asemanatoase, Basescu a promovat-o pe Laura Codruta Kovesi din simpla procuroare pe undeva pe langa Sibiu in procuror general. 

Ulterior, cei doi s-au constituit in binomul SRI-DNA, iar ei doi au alcatuit si ei un binom. Adica Florian Coldea din partea SRI si Laura Kovesi din partea DNA s-au angajat in ceea ce s-a numit "lupta juridica impotriva coruptiei", la indicatia expresa a lui Basescu, lupta care - prin abuzuri, prin incalcarile legii - s-a transf intr-o haituiala, intr-un razboi impotriva dusmanilor politici ai lui Basescu.

Incet-incet, cei doi au castigat putere si au inceput sa se increada in ei. Dl, Coldea a contribuit crucial la victoria in alegerea lui Iohannis.

Gen. Dumbrava raspundea de justitie. El avea in subordine judecatori, procurori si el alcatuia culoarul juridic. Adica, pe partea de ancheta DNA primea dosare aproape gata facute de laSRI. Dupa asta, dosarele trbuiau sa ajunga in instanta. Aici era foarte important la cine ajungeau. De regula, ajungeau la judecatorii lui Dumbrava.

Acestui binom i-a pus capat pana la urma Iohanni si Hellvig. Dl. Coldea a fost pensionat fortat in 2017 de Iohannis, fara nicio stea. Dl. Dumbrava a fost si el pensionat. Dna Kovesi a ajuns procuroare la nivel european", a declarat Cristoiu.

Mai multe articole despre:
ion cristoiu cristoiu sri cristoiu coldea sri dna