MENIU

Madalina, tânăra cu arsuri grave plimbată între spitale, este pe mâini bune la Bruxelles

Madalina, fata de 25 de ani din Sfântu Gheorghe, care a suferit arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi pe căile respiratorii în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost umilită de indiferența și incompetenţa unor medici doar cu numele și plimbată prin jumătate de țară cu elicopterul, fără niciun rost, a ajuns în sfârşit pe mâinile unor adevăraţi profesionişti, medicii de la Military Hospital “Koningin Astrid”, spitalul militar din capitala Belgiei.

Fratele ei, Bogdan, este acolo, cu ea. Preţ de câteva minute am purtat o scurtă discuţie, telefonic…iar tânărul pare optimist.

„Când Madalina a ajuns aici, medicii nu au fost foarte încântaţi când au văzut-o cum arată. Plimbările degeaba timp de ore bune i-au făcut foarte rău! Acum e bine! E într-o cameră total sterilă şi este îngrijită cu cea mai mare grijă şi profesionalism. Nu intră nimeni, decât personalul medical, echipaţi cu tot felul de halate şi protecţii. Păi, la Constanța, o duceau de la etajul trei până la parter, cu liftul, printre oamenii de rând, printre toți microbii și relele care sunt prin spitale… Ce să mai spun! E o diferenţă de la cer la pământ. Aici, oamenii ăştia chiar ştiu să îşi facă treaba” – ne-a spus Bogdan, pe de-o parte trist vis-a-vis de ce a trăit în ţară, dar recunoscător că sora lui a ajuns să fie îngrijită corect.

Detalii pe Realitatea de Galați

Mai multe articole despre:
Bruxelles plimbată între spitale