MENIU

MACRON a survolat Parisul într-un avion de luptă înaintea paradei din 14 iulie - Imagini spectaculoase cu președintele Franței - FOTO&VIDEO

Emmanuel Macron / Foto: Profi Media
Emmanuel Macron / Foto: Profi Media

Președintele francez Emmanuel Macron a survolat Parisul la bordul unui avion de vânătoare înaintea defilării militare de Ziua Națională a Franței. 

Președintele a postat o filmare pe contul său de Twitter din cabina unui avion de luptă. 

Franţa sărbătoreşte joi Ziua Naţională prin tradiţionala paradă militară de 14 Iulie pe celebrul bulevard parizian Champs-Elysées. În total, în jur de 6.300 de persoane participă la parada din acest an. Defilarea a fost deschisă de drapelele a nouă state invitate, majoritatea dintre ele vecine Rusiei sau Ucrainei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Conform oficialilor, cursa lui Macron a avut loc cu câteva zile înainte de paradă, când militarii încă făceau exerciții pentur parada militară de joi, 14 iulie.

Președintele Klaus Iohannis i-a scris o scrisoare lui Emmanuel Macron în care a transmis felicitări și urări de prosperitate poporului francez. De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că soliditatea și consistența Parteneriatului Strategic dintre România și Franța sunt clădite pe valori comune și pe cooperare excelentă.