MENIU

Măcel în Bascov. Motivul pentru care bărbatul, cunoscut cu afecțiuni psihice, și-a ucis familia - un procuror rupe tăcerea 

Noi detalii ies la iveală despre macabrul caz din Bascov, în care o întreagă familie a fost măcelărită. Un bolnav psihic si-a ucis cu brutalitate nepoata de cinci ani, părinții, fratele geaman și sora. Cu totii au fost găsiți fără viață, cu multiple plăgi. Descoperirea șocantă a fost făcută chiar de capul familiei. Bărbatul de 53 de ani cu probleme psihice a fost găsit de polițiști în gradina casei, în timp ce încerca să-și ia viața. El le-a spus anchetatorilor că a comis crimele pentru că familia lui nu îl aprecia. Potrivit datelor din anchetă, individul refuzase să-și mai ia pastilele timp de o lună. De asemenea, el nu a mai fost evaluat de o comisie de specialitate din anul 2004. 

Bărbatul care și-a ucis cu sânge rece sora, fratele, părinţii şi o nepoată de doar 5 ani se afla sub tratament psihatric de mai multă vreme, dar familia a preferat să îl îngrijească acasă.

În cursul nopţii, agresorul şi-ar fi omorât părinţii şi fratele, iar ieri dimineaţă, după ce a plecat cumnatul său la muncă, a intrat în a doua casă şi le-a ucis cu sânge rece pe sora şi nepoata sa. 

Descoperirea macabră a fost făcută abia ieri după amiază, când cumnatul agresorului s-a întors de la muncă.

În fața anchetatorilor, bărbatul a declarat că a vrut să se răzbune pentru că membrii familiei s-au purtat urât cu el. 

Crima din Bascov - Rezultatele autopsiei

Autopsia celor cinci victime a emis primele concluzii: prezentau același tip de traume la nivelul capului. Mai exact, este vorba despre traumatisme cerebrale și traumatisme cervicale prin lovire. Cu alte cuvinte, au fost lovite în zona capului și a gâtului cu obiecte foarte dure.

Victimele nu au prezentat semne de împotrivire, semn că au fost luate prin surprindere.

La audieri, bărbatul a declarat că plănuia să își ucidă familia de mai multă vreme.

Potrivit unor surse citate de presa locală, se pare că bărbatul acuzat de crima teribilă ar fi adunat nişte frustrări de-a lungul anilor: "Era nervos pentru că era ținut ca prostul în casă, era luat drept prost de toată familia. Dimineață a avut un moment de furie și, cu un ciocan și mai multe pietre, i-a atacat pe rând pe toți din familie. Cele mai multe lovituri sunt în zona capului, în partea din spate, ceea ce sugerează faptul că și-a luat victimele prin surprindere. Nu știu ce a avut cu nepoata, dar dacă erau 7, 10 în casă, pe toți îi omora."