MENIU

Mașina ce poate fi construită în doar trei zile, cu ajutorul unei imprimante 3D

China va comercializa o mașină realizată cu ajutorul unei imprimante 3D, care poate fi construită în doar trei zile.

Automobilul cu două locuri este electric şi aproape autonom. LSEV a fost proiectat de producătorul auto italian XEV, care a dorit să reducă pe cât posibil costurile, timpul de manufactură şi chiar numărul de piese utilizate, de la 2.000 la 57.

Acesta poate fi construit în doar trei zile şi cântăreşte puţin peste 450 kg. Cu ajutorul imprimării 3D, costurile investiţiei au fost reduse cu 70%. LSEV a fost deja comandat de 7.000 de oameni şi poate fi personalizat după dorinţele clienţilor. De asemenea, clienţii din Italia au comandat deja 5.000 de vehicule LSEV şi alte 2.000 vor fi închiriate.

„Imprimarea 3D oferă beneficii nebănuite”, a declarat Stanley Lu, CEO-ul XEV. „Pentru a face un rezumat, vă spunem că mizăm pe libertatea creativităţii. Nu doar clienţii, ci şi opinia publică pot veni cu idei pentru dezvoltarea maşinii." mai adaugă acesta.

Conform descopera.ro, maşina, care seamănă destul de bine cu un Smart ForTwo, va avea o viteză maximă de 70 km/h şi o autonomie de 150 km, cu o singură încărcare a bateriei.

LSEV va fi lansat în anul 2019 în Asia şi Europa.