MENIU

Adina Florea, favorită pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție

<p>Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru șefia DNA, vrea să devină șefa SIIJ</p>

Consiliul Superior al Magistraturii i-a audiat marți pe candidații la șefia Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiție. Postul de șef al Secției create de PSD-ALDE, prin pachetul de trei legi ale justiției, a devenit vacant o dată cu trimiterea de către PSD a procurorului Gheorghe Stan direct la Curtea Constituțională, pe un post de judecător.

UPDATE. Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Potrivit tabelului de clasificare a candidaților, aceasta a obținut 9, 86 de puncte, fiind urmată de Sorin Eugen cu un punctaj de 8,85 și de Bogdan Pîrlog, care a obținut 3,25, potrivit CSM.

Asta, în contextul în care Pârlog este plecat din țară și spune că nu a primit niciun răspuns la cererea sa de reprogramare a interviului.

"Am fost discriminat și cu rea-credință mi s-a încălcat dreptul de a participa la acest concurs, astfel că voi merge să contest inclusiv în instanță", a declarat procurorul pentru HotNews.ro.

Tot marți, USD a depus la Parlament o inițiativă legislativă care propune desființarea Secției Speciale.

Parlamentarul USR Stelian Ion spune că a mai existat un proiect privind desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților, care a picat însă în Parlament: "În această sesiune depunem o altă formă a legii și este obligatoriu ca în cel mai scurt timp posibil, această secție specială de investigare a infracțiunilor din justiție să fie desființată pur și simplu".

El subliniază că "și în rândul miniștrilor PSD sunt opinii diferite referitoare la această secție, în sensul în care într-una dintre ședințele de Guvern anterioare au fost niște dispute pe această temă".

În opinia sa, "cu siguranță, în 2020, această secție nu va mai exista. PSD-ul în 2020 cel târziu va pierde guvernarea și majoritatea parlamentară și secția aceasta va fi desființată. E o chestiune doar de timp".

Secția specială de anchetare a magistraților nu este privită cu ochi buni nici de unele asociații de profil din țară, nici de Comisia de la Veneția.

Mai multe articole despre:
secția specială