MENIU

Luna sângerie, fenomenul care anunță Apocalipsa? Ce profeții marchează sfârșitul lumii

Fenomenul astronomic extrem de rar care va avea loc pe cer, la noapte, este marcat de Luna sângerie, sau super-Luna, și eclipsa totală de Lună.Acest fenomen este marcat de o serie de profeții apocaliptice.

În această noapte, planeta Marte, Soarele şi Pământul se vor alinia formând o rară "opoziţie a planetelor" ce se produce o dată la 778 de zile, fenomen astronomic numit ''Luna sângerie''. Unele persoane religioase consideră că este un semn al Apocalipsei.

Credincioşii citează din Biblie şi spun că Luna sângerie prevesteşte a doua venire a lui Iisus. "Soarele se va întuneca, iar Luna sângerie, înainte de ziua infiorătoare când se va întoarce Dumnezeu pe Pământ", este citatul din Biblie. Astfel, credincioşii susţin că se vor întâmpla lucruri teribile în această zi. Apropierea Lunii de Terra aduce cu sine cutremure şi valuri tsunami de zeci de metri.

Prima tetradă care a picat de Paştele evreiesc s-a produs în Evul Mediu, în 1493. Atunci au fost expulzaţi evreii din Spania şi Columb a descoperit America. Cea de-a doua Tetradă s-a produs în 1949 şi a coincis cu formarea statului Israel, iar cea de-a treia, în 1967, când a coincis cu Războiul de Şase Zile arabo-israelian. Suprapunerea „Lunii Sângerii” cu Paştele Evreilor le-a dat motive credincioşilor să creadă că va începe Apocalipsa.

A fost un mare cutremur pe pământ. Soarele a devenit negru ca un sac din păr de capră. Întreaga Lună s-a înroşit de sânge”, scrie în Cartea Sfântă, profeţie susţinută şi de un pastor american.

Eclipsele totale de Lună din 2014-2015 anunţă că vor urma cataclisme care vor schimba lumea. Vulcanul Turrialba din Costa Rica a erupt de 4 ori în luna aprilie, inundaţiile au provocat dezastre în Chile, criza imigranților a luat prin susprindere Europa, iar NATO a anunţat că se pregăteşte de război împotriva Rusiei. Coincidenţe sau nu, toate aceste semne marchează începutul sfârşitului lumii.