MENIU

Lumina Sfântă de Paşte, explicată ştiinţific. Ce spune un preot despre minune

Lumina de Paste, minune sau nu?

În noaptea Învierii, oamenii merg la biserică "să ia lumină", lumânarea-lumină fiind simbolul Învierii, Lumina lui Hristos. Dacă cei mai mulți români așteaptă cu emoție acel moment, alții se întreabă dacă Lumina Sfântă este cu adevărat o minune.

Unii oameni sunt de părere că minunea de la Mormântul Sfânt nu este altceva decât fosforul alb, care se aprinde instantaneu în contact cu oxigenul din aer, potrivit DCNews.ro.

Fosforul alb se obține prin calcinarea fosfatului de calciu (apatite sau fosforite) cu cărbune. În procedeul industrial se adaugă însă dioxid de siliciu (nisip) , al cărui rol este de a pune în libertate din ionul de fosfat, pentaoxidul de fosfor mai reactiv.

Este posibil ca preoții să introducă fitilul lumânărilor în fosfor alb înainte de începerea ceremonialului. Fosforul alb este foarte ușor inflamabil și se aprinde în contact cu oxigenul.

Ce spune părintele profesor George Istodor

Întrebat ce spune despre oamenii care cred că minunea de la Mormântul Sfânt este, de fapt, fosfor alb, părintele profesor George Istodor a spus la DC News Live: "Sunt oameni în care stăpânește alt duh. Aceștia oricum încearcă să găsească explicații raționale și materiale – dacă nu chiar materialiste – pentru orice lucru. Răspunsul meu este unul singur: dați-le fosfor și dați-le oxigen să facă și ei... și să poată să facă o lumină care să pătrundă prin zid și în anumite situații să-l și penetreze".

Mai multe articole despre:
Paşte lumina de paște