MENIU

Lumânări și flori pentru Regele Mihai. Imagini CUTREMURĂTOARE surprinse la Palatele Regale

Sute de oameni au venit astăzi să depună flori și să aprindă o lumânare la Palatul Regal, dar și la Palatul Elisabeta, reședința familiei regale. Au plâns şi-au consemnat gândurile în cartea de condoleanțe. Şi și-au luat rămas bun de la regele Mihai care, pentru ei, a fost un simbol al României de altădată.

În fața palatului regal din București, au fost aduse sute de lumânări și de buchete de flori care au creat un altar în memoria regelui Mihai.

”Un mare patriot, un om deosebit de modest și un mare creștin că i-a iertat pe toți care i-au făcut rău. Eu sunt o regalistă convinsă, am votat și cu Copos, adică mi-aș fi dorit foarte mult să fie el rege”, spune o femeie care a depus flori și lumânări la Palatul Regal din București.

”Regele Mihai a fost aproape un sfânt pentru români”, a declarat și un bărbat, venit și el la Palatul Regal pentru a-i aduce un omagiu fostului monarh, transmite Realitatea TV.

Și la palatul Elisabeta, a fost deschisă o carte de condoleanțe, iar oamenii au venit să aprindă o lumânare și să se reculeagă.

”Toată ființa lui impunea respect și avea foarte mare încredere în el”, a mai spus un om la Palatul Elisabeta.

Un omagiu i-a adus regelui Mihai şi Constantin Bălăceanu-Stolnici, contemporan cu fostul suveran, dar personaj controversat. Academicianul vorbeşte acum cu nostalgie despre Mihai, despre care ar fi făcut informări la securitate, potrivit arhivelor CNSAS.

”Regele Mihai  înseamnă cea mai pare pierdere pe care istoria o are astăzi pt că regele este conexiunea dintre trecutul nostru minunat monarhic și prezent. Voi trăi și voi muri cu conceptul monarhic în suflet. A ost demn, cinstit, și-a iubit țara”, a spus o femeie care pupat portetrul Regelui Mihai la Palatul Elisabeta.