MENIU

Lukașenko a felicitat Statele Unite cu ocazia Zilei Independenței. Aliatul lui Putin vrea pace

Aleksandr Lukașenko și Vladimir Putin

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko a felicitat luni poporul Statelor Unite ale Americii de Ziua Independenței, potrivit agenției belaruse de presă BelTA. Gestul principalului aliat al lui Vladimir Putin vine în condițiile în care Kremlinul a anunțat că nu va transmite felicitările tradiționale, având în vedere contextul războiului din Ucraina și sprijinul necondiționat pe care-l acordă Kievului administrația Joe Biden. 

„În această zi festivă, le doresc tuturor americanilor lucruri simple pe care toată lumea să le înțeleagă și să unească pe toți oamenii, indiferent de nivelul de bunăstare și de culoarea pielii: sănătate bună, pace, stabilitate și credință într-un viitor mai bun, ceea ce este posibil doar dacă luptăm împreună pentru asta”, este mesajul adresat de Lukaşenko în nume personal dar și în numele belarușilor.

Liderul de la Minsk a adăugat că este necesar ca lumea să uite de neînțelegerile care despart familii, societăți și continente întregi și să își unească eforturile pentru a găsi o ieșire din situația foarte alarmantă din prezent. „Numai astfel popoarele noastre, în interesul copiilor și nepoților lor, în numele unei cămin comun – întreaga planetă, în numele vieții, vor putea face față contradicțiilor existente”, se mai arată în mesajul președintelui Belarusului.

Vladimir Putin, nu-l va felicita pe Joe Biden de Ziua Independenţei în SUA, ca urmare a acţiunilor \"\"neprietenoase\"\" ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul.