MENIU

Ludovic Orban susține suspendarea autorizației de funcționare în cazul localurilor care încalcă în mod repetat restricțiile

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban a declarat, luni, că susține suspendarea autorizației de funcționare de către instituțiile cu atribuții de control în cazul în care o societate nu respectă normele de protecție sanitară în mod repetat.

„Este o propunere să se modifice un act normativ, o ordonanță care cred că este în dezbaterea Senatului, astfel încât să se permită suspendarea autorizației de funcționare în cazul restaurantelor sau altor activități în cazul în care, în mod repetat, nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Această posibilitate există și pentru emitenții autorizațiilor de funcționare, care sunt primarii. Această modificare ar presupune că nu doar primarii, ci și instituțiile care au atribuții de control, în special Poliția, să poată să emită această decizie, după controale în care se constată că, în mod repetat, o societate nu a respectat normele de protecție sanitară, să poată să dispună această măsură", a spus Ludovic Orban la Parlament.

Premierul Florin Cîțu este cel care a cerut un amendament legislativ prin care autorizația de funcționare a localurilor să fie suspendată timp de 14 zile, de la a doua abatere, pentru că amenzile sunt ineficiente. 

„Am cerut ministrului de Interne să facă controale, s-au plătit amenzi, din păcate, amenzile acelea de 6.000 de lei nu ajută. Am cerut în Parlament să se facă un amendament ca să putem să suspendăm, dacă ai fost amendat o dată, și în săptămâna următoare ești prins din nou ca nu ai respectat legislația, atunci ți se suspendă automat autorizația de funcționare două săptămâni", a spus prim-ministrul României.