MENIU

Ludovic Orban: „Avem un primar general serios, care cunoaște problemele bucureștenilor”

Ludovic Orban si Nicusor Dan

Ludovic Orban împreună cu Nicușor Dan s-au întâlnit cu Ministrul Transporturilor pentru a discuta problemele de infrastructură și transport din zona Capitalei. Întâlnirea a avut loc în această dimineață.

Nicușor Dan: „Am vorbit de stadiul realizării Șoselei de Centură, de ce trebuie să facem pentru a folosi infrastructura CFR. Sunt lucruri foarte tehnice. Am vorbit de extinderea metroului, de metroul de suprafață. (...) Peste patru ani vrem ca bucureștenii să circule mult mai bine.”

Premierul Orban a precizat câteva dintre proiectele de infrastructură pe care noul primar general le va derula, având întregul suport al Guvernului.

Ludovic Orban: „În ultimii 12 ani, atât primarii generali proveniți din PSD, cât și guvernele PSD au ținut Bucureștiul pe loc și au împiedicat realizarea marilor proiecte în capitală. Începând cu 27 septembrie, lucrurile s-au schimbat raadical în bine. Avem un primar general serios, care cunoaște problemele bucureștenilor. (...) Există un dialog, o analiză continuă a tuturor proiectelor unde e nevoie de colaborarea dintre Primăria Generală și Guvernul României. (...) Reafirm angajamentul nostru ca toate proiectele care țin de Guvern să fie derulate cu maximă seriozitate cu Primăria Capitalei. Reafirm angajamentul pentru obținerea finanțării pentru toate aceste proiecte. (...) Proiecte importante cum sunt Autostrada de Centură.  Până la sfârșitul anului ne-am propus să începem lucrările la Centură de Sud. (...) Actuala Centură a Capitalei va fi lărgită la patru benzi în nord. Trebuie finalizată cât mai repede. Am discutat de lărgirea la patru benzi și în zona de sud. În domeniul feroviar se va realiza un studiu de fezabilitate, care vizează dezvoltarea tuturor tronsoanelor din București. Ele vor fi corelate cu infrastructura de metrou. (...) Bucureștiul are foarte multe trasee de cale ferată. (...) Ele oricând pot fi suportul unor investiții pentru a îmbunătăți traficul în București.”

În plus, Ministrul Transporturilor Lucian Bode a precizatși el că „am dat startul unui proces amplu de construcție, de dezvoltare a Bucureștiului și a regiunii București-Ilfov, din punctul de vedere al infrastructurii. A fost un început și aceste întâlniri vor avea loc cu regularitate, am și stabilit un mod de lucru”

Mai multe articole despre:
Orban nicusor dan