MENIU

Ludovic Orban, săgeți spre Iohannis: Florin Cîțu NU poate fi desemnat premier. Îl aveți în față pe cel care ar fi acceptat de coaliție

Ludovic Orban, fost președinte PNL

Ludovic Orban spune că Florin Cîțu nu mai poate fi desmenat premier de Klaus Iohannis și că el reprezintă soluția pentru funcția de premier în cazul în care moțiunea de cenzură PSD trece. În plus, fostul președinte PNL spune că dacă vor fi organizate alegeri anticipate, singurul partid ce va pierde este PNL, adus la un scor atât de mic de „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu.

Ludovic Orban îl atenționează pe Florin Cîțu în legătură cu desemnarea viitorului candidat la funcția de premier din partea PNL, în cazul în care Guvernul este dărâmat prin moțiune de cenzură.

„Candidatul la funcția de prim-ministru al PNL e decis de Consiliul Național PNL, primul lucru ce trebuie cunoscut de dl Cîțu, și nu de BPN. (...) Eu sunt Stan Pățitul... cu președintele Iohannis”, a mai spus Orban. 

În același timp, Ludovic Orban spune că numai el poate fi viitorul premier care poate readuce coaliția la guvernare.

„M-ați intrebat cine ar putea fi acceptat de coalitie. Îl aveți în față”, a răspuns Orban, râzând, jurnaliștilor.

„Aveți în față omul care este soluția și a fost soluția în cea mai grea perioada a României”, a mai declarat Orban.

Fostul președinte PNL a amintit de situația când a fost desemnat premier dupa ce a căzut Guvernul pe care l-a condus, și cum nu mai poate fi desemnat Cîțu pentru un nou mandat de premier.

„Când ne-am angajat raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi, Iohannis m-a desemnat tot pe mine. PSD a atacat la CCR, care a decis ca nu poate fi desemnat ca si premier cel care a cazut in urma unei motiuni de cenzura. Cîțu nu poate fi desemnat de Iohannis. Pentru că există o decizie a CCR, iar dacă ar face-o, președintele Iohannis ar încălca Constituția”, a mai explicat Ludovic Orban.

„Guvernul Cîțu a castigat doar o zi”, a mai declarat Orban după ce a fost respinsă moțiunea USR-PLUS-AUR și s-a votat admiterea moțiunii PSD.

„Au incalcat Constitutia si principiul constitutional al statului de drept”, a mai spus Orban despre decizia Birourilor permanente reunite, prin care s-a admis moțiunea PSD și a fost respinsă dezbaterea moțiunii USR-PLUS-AUR.

Ludovic Orban a mai spus că la votul moțiunii de cenzură va vota împotrivă: „Ca deputat, voi vota impotriva moțiunii de cenzura si evident ca fac lobby impotrivă”.

Întrebat pe cine va susține pentru funcția de premier, acesta a răspuns că „atât cat sunt membru PNL, voi vota membrul PNL”.

Ludovic Orban nu vede o variantă bună în cazul organizării unor alegeri anticipate, pentru că, „din pacate, PNL ar fi singurul partid care ar pierde la anticipate, celelalte ar creste fata de scorul de la alegerile parlamentare din decembrie. Acesta este scorul la care a adus PNL echipa câștigătoare”.