MENIU

Ludovic Orban: Realitatea TV, prin obiectivitatea sa, ar putea fi un loc bun pentru dezbatere

<p>Ludovic Orban</p>

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că Realitatea TV a dat dovadă de obiectivitate în campania electorală şi ar fi un loc foarte bun pentru găzduirea unei campanii electorale, dar a precizat că nu poate şti, deocamdată, dacă liderul PNL şi candidatul ACL la prezidenţiale Klaus Iohannis va veni la această dezbatere.

Ludovic Orban nu ştie dacă Klaus Iohannis va veni la dezbaterea de la Realitatea TV, dar admite că televiziunea a dat dovadă de obiectivitate şi că ar fi un loc bun pentru găzduirea duelului electoral dinaintea turului II.

Realitatea TV este "singura televiziune cu adevărat profesionistă, singura care a reflectat fidel poziţiile, în primul rând ale candidatului nostru, dar şi ale altor candidaţi, la care nu există niciun fel de rezervă privind participarea lui Iohannis", a declarat vicepreşedintele PNL. El a precizat însă că echipa ACL doreşte să negocieze detaliile dezbaterii.

"În orice ţară civilizată, se negociază din toate punctele de vedere, al tematicii, al duratei, al tipului de dezbatere, se creează chiar un regulament, în SUA există o comisie specială care stabileşte regulile acestor dezbateri. Disponibilitatea noastră de negociere este totală, cu o singură condiie: să nu ni se impună dictate. Noi ne menţinem întreaga disponibilitate pentru a participa la dezbateri faţă în faţă, astfel încât cetăţenii români să îşi poate forma o opinie", a spus Orban.

"Realitatea TV, prin obiectivitatea, curajul, prin modul în care s-a poziţionat în această campanie ar putea fi o gazdă foarte bună pentru astfel de dezbateri", a spus vicepreşedintele, care a arătat diferenţa dintre Realitatea TV şi cele două posturi apropiate de POnta, Antena 3 şi România TV. "Spre deosebire de Realitatea TV, cele două televiziuni  l-au calomniat pe Klaus Iohannis şi l-au ridicat în slăvi pe candidatul Victor Ponta", a spus Orban.

Întrebat dacă Iohannis va veni la dezbaterea de la Realitatea TV, Orban a răspuns indecis: "Nu ştiu".

REALITATEA TV a solicitat celor doi candidaţi un răspuns pentru invitaţia la dezbaterea de marţi, de la orele 20.00. Până în acest moment, REALITATEA TV a primit un răspuns pozitiv doar de la Victor Ponta.