MENIU

Ludovic Orban, reacție privind desființarea Secției Speciale: „PNL susține ca trimiterea în judecată a magistraților să se realizeze doar cu încuviințarea CSM”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a declarat, luni, la Parlament, că grupurile parlamentare ale PNL vor sprijini desfiinţarea Secţiei Speciale. 

„Grupurile parlamentare ale PNL vor sprijini desfiinţarea Secţiei Speciale. De altfel, astăzi, am şi luat decizia în Biroul Executiv să mandatăm grupurile parlamentare ale PNL să voteze legea de desfiinţare a Secţiei Speciale. PNL a votat în favoarea tuturor solicitărilor Justiției”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a menționat că PNL susține amendamentul ca trimiterea în judecată a magistraților să se realizeze doar cu încuviințarea CSM.

„Este o formulă la care s-a convenit conform Constituției. În analizele diferitelor forme posibile de funcționare după desființarea Secției Speciale mi s-a părut o soluție corectă ca acest CSM, ca garantul Constituției, să aibă un punct de vedere asupra trimiterii în judecată.

CSM este un organism serios care poate avea discenământ în evaluarea unor solicitări. Este o formulă pe care am convenit-o și pe care o susțin. A fost o analiză serioasă, obiectivul nostru este acela de a desființa Secția Specială”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat că PSD a blocat în comitetul liderilor introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere și vot a proiectului de lege privind desființarea SIIJ.

„În comitetul liderilor, liderul grupului PSD a refuzat sa supuna la vot propunerea PNL de introducere la dezbatere si vot pe articole. Nu e nicio problemă, vom dezbate miercuri și tot miercuri va fi vot final. Daca liderul grupului PSD va refuza abuziv să dea curs solicitărilor PNL, îmi voi asuma eu conducerea comitetului liderilor, am acest drept ca președinte al Camerei Deputaților”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban sectia speciala