MENIU

Ludovic Orban nu exclude remanieri în Guvern până la alegerile parlamentare. Care sunt miniștrii vizați

Guvernul României Foto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban nu a exclus posibile remanieri ale miniștrilor care candidează la alegerile locale din 27 septembrie. Este vorba de miniștrii Dezvoltării, Mediului și al Internelor.

 

„Dacă va fi necesar, voi face remanieri. Deocamdată nu am de gând. (...) Să fim realisti, alegerile parlamentare trebuie sa aiba loc pe 6 decembrie, mai sunt trei luni. Daca va fi necesar voi face, remanieri, până la alegerile parlamentare”, a precizat Ludovic Orban, duminică seară, la un post TV.

Despre candidatura ministrului de Interne, Marcel Vela, la alegerile locale, premierul a spus că „probabil și-a depus candidatura ca să-și exprime susținerea pentru candidatul de primar. Nu se duce domnul ministrul Vela la Consiliul local”. Marcel Vela candidează pentru un post de consilier PNL în Consiliul Local Caransebeș. Ministrul de Interne și-a delegat, vineri, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale, atribuțiile pentru funcția de președinte al Comisiei Tehnice Centrale, care se ocupă de comunicarea cu prefecturile la alegerile locale.

Despre miniștrii Ion Ștefan și Costel Alexe, premierul Ludovic Orban spune că le-a dat concediu pentru a putea participa la campania electorală.

„În momentul în care intră în campanie efectiv va trebui să-şi ia concediu, să-şi delege atribuţiile către secretari de stat. În momentul în care nu le va mai permite timpul petrecut în campanie să îşi exercite atribuţiile, o să îşi ia concediu. De altfel, deja le-am şi dat concediu. Aşa se face. Şi eu am fost candidat la Primărie, eram ministrul Transporturilor în 2008 şi trei săptămâni am fost în concediu", a afirmat şeful Executivului despre Costel Alexe și Ion Ștefan.

„Cu siguranţă că voi desemna înlocuitor şi deja am şi pregătit posibili înlocuitori pentru că am încredere că vor câştiga amândoi”, a afirmat primul ministru.

„La Mediu și Dezvoltare sunt inlocuitori. Avem comisii speciale care elaboreaza programele ,avem specialisti, avem intotdeauna un rezervor, sunt si alte persoane care sunt secretari de stat la Mediu si Dezvoltare si normal ca avem o baza de selectie”, a mai explicat Ludovic Orban.

Ministrul Ion Ștefan, de la Dezvoltare, este candidatul susţinut de PNL pentru primăria Focşani iar ministrul Costel Alexe, de la Mediu, este candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Iași.