MENIU

Ludovic Orban: „Nu cred că PNL poate să facă guvern cu PSD. Nu pot să accept! Nu poți amesteca uleiul cu apă”

Ludovic Orban, președinte PNL

Ludovic Orban a relatat despre alăturarea PNL cu PSD în guvernarea Tăriceanu în 2007 și în formarea USL, în timpul guvernării Ponta, în timpul mandatului liberalului Crin Antonescu. Președintele liberal a vorbit despre imposibilitatea unui guvern minoritar de a trece reforme în timp ce depinde de PSD, referindu-se la PNRR, la „Legile puterii”.

„Am trăit in filmul ăsta. Am fost ministru într-un guvern care după ce a fost dat afară PDL de la guvernare, după ce Băsescu a scos PDL mai bine-zis, a trebuit să guvernăm cu un guvern minoritar - Tăriceanu 2. Absorbtia fondurilor sunt conditionate de reforme in PNRR. Cum poti adopta legile pentru reformele respective dacă esti minoritar și depinzi de PSD?!”, a declarat Ludovic Orban, la „Legile puterii”. 

„Dacă se face guvern PNL-PSD, normal că are majoritate. Nu cred ca PNL poate accepta sa facă guvern cu PSD. Nu pot să accept. Aduceti-va aminte ce am zis când s-a format USL. Nu poți amesteca uleiul cu apă, nu poți, cu mixerul... Sunt două formațiuni politice antinomice, opuse”, a mai precizat președintele PNL.

 

Mai multe articole despre:
legile puterii ludovic orban