MENIU

Ludovic Orban, mutare bombă în cadrul coaliției: Șeful PNL vizează din nou funcția de premier. Calcule de ultimă oră, cu cine a negociat

Ludovic Orban

Viitorul Guvern se lasă așteptat. PNL poate da premierul, trebuie să renunțe însă la șefia Camerei Depuraților. Florin Cîțu și, mai nou, Ludovic Orban sunt variantele de premier pe care PNL mizeză în negocierile cu USR – PLUS și UDMR. Scenariul schimbării premierului susținut de PNL nu a deblocat negocierile. Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat că ”a vorbit serios atunci când a spus că este nevoie de un nou început pentru România”. 

Răsturnare de situație la negocierile pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR. Ludovic Orban vrea să fie din nou premier, potrivit unor surse Realitatea PLUS. Orban se propune din nou premier și îi oferă lui Dan Barna șefia Camerei Deputaților. Liderii PNL s-au reunit în ședință pentru a lua o decizie în acest sens.

Fostul premier Ludovic Orban s-ar fi autopropus premier la întâlnirea de la Vila Lac, însă, cei de la USR PLUS ar fi cerut un timp de gândire. Ludovic Orban încearcă să adune susținere în interiorul partidului pentru o posibilă nominalizare a sa ca premier. 

Marți, șeful PNL s-a văzut cu liderul minorităților naționale. De altfel, Ludovic Orban a avut întreaga zi negocieri pentru formarea noului guvern. Întâi s-a văzut cu președintele Klaus Iohannis cu care a dezbătut inclusiv ideea de a reveni la Palatul Victoria. Apoi s-a întâlnit cu liderii USR PLUS și UDMR, negocierile cu aceștia rămând fără rezultat, mai ales după ce Dan Barna a spus răspicat că USR nu renunță la șefia Camerei Deputaților.

În privința nominalizării lui Florin Cîțu ca premier, se pare că acesta nu vrea să renunțe și nici nu s-a discutat retragerea sa. Propunerea lui Ludovic Orban de a fi din nou prim-ministru a fost discutată de liderii PNL într-o şedinţă la partid. Liberalii așteaptă să vadă dacă cei de la USR PLUS sunt de acord cu schimbarea.

Mai multe articole despre:
ludovic orban