MENIU

Ludovic Orban, anunț pentru susținătorii lui Cîțu: „Moțiunea de cenzură se va citi joi, chiar dacă nu va fi cvorum. Plenul e suveran”

Ludovic Orban, președintele PNL, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM

Ludovic Orban este sigur că ședința de joi a plenului celor două Camere va avea loc la ora programată - 16.00, chiar dacă nu va fi cvorum, pentru a cincea oară, la ședința birourilor permanente reunite de dinainte. În ședința de mâine a plenului din Parlament are loc citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, semnată și depusă de USR-PLIS și AUR de vinerea trecută, 3 septembrie.  

Întrebat dacă ședința plenului se va ține și în absența cvorumului la BPR, Ludovic Orban a dat asigurări, miercuri, că aceasta va avea loc, plenul fiind „suveran”.

„Cu siguranță că se va ține, este convocată conform regulamentului de președinții Camerei și Senatului. Plenul este suveran. 

Odată convocată ședința camerelor comune, ea se desfășoară. 

Și când PSD era la putere, și când PNL era la putere, șși când PDL era la putere, întotdeauna când veneau dezbateri pe teme procedurale legate de ordinea de zi, afirmația șefilor Camerelor era << Plenul este suveran>>”, a explicat Ludovic Orban.

Președintele PNL și al Camerei Deputaților a spus că nu se va pronunța asupra derulării calendarului moțiunii de cenzură, în plen sau BPR, dar a precizat că „plenul are capacitatea de a vota ordinea de zi”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16:00. În plenul celor două Camere va fi citită moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, depusă de USR-PLUS şi AUR.