MENIU

Ludovic Orban, mesaj către tabăra Cîțu: Le atrag atenția colegilor mai ÎNFIERBÂNTAȚI să respecte Constituția

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL

Liderul PNL Ludovic Orban a lansat un atac la adresa liberalilor din tabăra Cîțu, după decizia luată de a bloca, pe orice cale, circuitul moțiunii de cenzură inițiate de USR Plus și AUR, împotriva guvernului condus de Florin Cîțu. Liderul PNL i-a calificat drept "înfierbântați" pe cei care ar fi făcut o serie de solicitări care, în opinia sa, depășesc nu doar cadrul constituțional și regulamentar, ci chiar principi democratice și statul paetidului. 

Liderul PNL a oferit explicații privind motivele care au stat la baza convocării ședinței reunite a Parlamentului

"Convocarea făcută de președinții celor 2 Camere nu cuprinde ordinea de zi. Nu e regulamentar ca ei să stabilească ordinea de zi. Pentru aceasta vom convoca birourile reunite, care are acest atribut de a stabili ordinea zi

Este o obligație constituțională a președinților celor 2 camere aceea de a convoca plen pentru a respecta prevederile Constituției. (...) Sigur, nu noi suntem cei care stabilim ordinea de zi și dacă va fi sau nu inclusă pe ordinea zi citirea moțiunii.

Atât Constituția, cât și regulamentul ședințelor comune, sunt foarte clare la depunerea unei moțiuni. Noi suntem obligați să indeplinim atibuțiile constituționale. (...), a afirmat Orban.

Fără a da nume, liderul PNL le-a transmis un mesaj și colegilor de partid din tabăra lui Florin Cîțu care fac demersuri pe toate planurile pentru a bloca moțiunea de cenzură. 

"Prima obligație din articolul 25 al statului PNL este de a respecta Constituția. Le atrag atenția acelor colegi mai colegi înfierbântați, ca atât în calitate de cetățeni, cât și de membri ai PNL, au obligația de a respecta Constituția și legile țării. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clar. Ca președinte al PNL, nu voi vota moțiunea de cenzură și niciun parlamentar PNL nu o va vota. În calitate de președinte al Camerei am obligația de a respecta Constituția României, de a respecta democrația. Pentru că dacă o moțiune de cenzură, care este un instrument democratic, este blocată prin chichițe și șmecherii procedurale, se încalcă principii democratice", a afirmat Orban.

 

Mai multe articole despre:
ludovic orban florin citu infierbantati