MENIU

Ludovic Orban, la semnarea contractului unei importante AUTOSTRĂZI! În cât timp va fi gata

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la semnarea Contractului de proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov - Tg. Mureș - Cluj - Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, aferentă: Lot 2 - Subsecțiunea 3C2: Chiribiș - Biharia, km 30+550 – km 59+100.

La Oradea s-a semnat, vineri, contractul pentru proiectarea şi execuţia unui tronson de 29 km din autostrada Transilvania. La eveniment a participat şi premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Transporturilor. Este o autostradă începută în 2004 şi care va avea în final peste 400km.
Tronsonul Biharia-Chiribiş, din judeţul Bihor, are o lungime de 29km, iar termenul de finalizare este de doi ani, din care şase luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Licitaţia a fost lansată în 2017, iar antreprenor este o firmă din Oradea, care acum lucrează pe segmentul de autostradă alăturat între Biharia şi Borş 2, lot de 5km care ar putea fi deschis peste aproximativ o lună.

"Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită. Lucrurile sunt cu acte şi se îndreaptă într-o direcţie bună. În toate procedurile de licitaţie va trebui să avem mare grijă, să selectăm cele mai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori care au dovedit că aucapacitatea de a construi autostrăzi”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la Oradea.

Mai multe articole despre:
ludovic orban autostrada