MENIU

Ludovic Orban, în faţa judecătorilor după ce a contestat măsura controlului judiciar

<p>Ludovic Orban</p>

Ludovic Orban s-a prezentat, marţi, în faţa judecătorilor, după a contestat în instanţă măsura controlului judiciar, impusă de DNA. Deputatul PNL este urmărit penal pentru că i-ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri, pentru campania electorală. Între timp, Orban a renunţat la candidatura la Primăria Capitalei, informează Realitatea TV.

UPDATE: Întrebat despre audierea lui Cozmin Guşă la DNA, în calitate de martor în dosarul său, Orban a răspuns: "Nu ştiu. DNA desfăşoară activităţi în multe cauze. Nu ştiu ce caută la DNA. Nu cunosc motivele prezenţei domnului Guşă la DNA".

Legat de contestaţia controlului judiciar, Orban a spus: "Consider că este o măsură care nu este necesară, nu are un temei legal consistent, pentru că eu sunt la dispoziţia procurorului, a organelor de cercetare penală fără să fiu sub control judiciar pentru că acesta este felul meu de a fi".

Ludovic Orban este urmărit penal de procurorii anticorupțiepentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în luna martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale.

DNA a anunțat că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale, relatează Agerpres.

"Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea. Inculpatul Orban a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una — două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcției de conducere pe care Orban o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", susțin procurorii.