MENIU

Ludovic Orban, în dialog cu italienii din România: „Italia este al doilea partener comercial al României. Avem relații extrem de bune”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a participat, joi, la Conferința Națională a Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. Oficialul a apreciat colaborarea, inclusiv la nivel parlamentar, în îmbunătărea relațiilor dintre România și Italia.

„Am transmis astăzi, prin videoconferință, un salut prietenos comunității italiene din România, cu prilejul Conferinței Naționale a Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.

Apreciez în mod deosebit colaborarea, inclusiv la nivel parlamentar, în îmbunătărea relațiilor dintre România și Italia.

Prezența italienilor în România este o prezență milenară. Avem rădăcini comune, suntem rude apropiate și lucrul acesta se vede prin faptul că avem o colaborare foarte strânsă, într-o varietate de domenii. În România sunt peste 20.000 de firme care au acționari italieni dar și în Italia sunt aproape foarte multe firme cu acționari români, precum și o comunitate mare, de peste un milion de români.

Parteneriatul Strategic încheiat în 1997 s-a transformat în 2008 într-un Parteneriat strategic consolidat, care oferă o bază pentru această cooperare aprofundată între Italia și România. Italia este al doilea partener comercial al României, după Germania, iar acest lucru reflectă relațiile extrem de bune care există între cele două țări”, a transmis Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
ludovic orban italia