MENIU

Ludovic Orban face o previziune neașteptată - Ce partide vor rezista până în 2024, „din păcate pentru România”

Ludovic Orban Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban și-a schimbat părerea despre alianța dintre liberali și social-democrați, la aproape o lună de la învestirea Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

Fostul președinte al PNL susține că actuala coaliţie aflată la guvernare va rezista.

„După forţele care au fost implicate în construcţia acestei alianţe contra naturii şi mai ales după modul în care actorii principali care au determinat această coaliţie nici cal, nici măgar, această struţo-cămilă, eu cred că va dura, din păcate pentru România, eu cred că va dura", a afirmat Ludovic Orban miercuri seară, la un post TV.

Acesta critică în continuare direcția urmată de partidul în care a crezut și pe care l-a condus. Actual șef al Forței Dreptei, partid lansat oficial în urmă cu câteva zile, Ludovic Orban susține că PNL a fost "predat către PSD, într-o poziţie subalternă".

„Nu eu şi nu colegii mei suntem cei care am părăsit Partidul Naţional Liberal. Conducerea PNL a părăsit, a trădat, a abandonat oamenii care au avut încredere în noi, care au crezut în proiectul de dezvoltare a României pe care l-am prezentat în campania electorală, care au crezut declaraţiile preşedintelui Iohannis, declaraţiile mele şi ale multor alţi lideri din PNL: votaţi PNL, scăpaţi de PSD, doar PNL poate să bată PSD, niciodată cu PSD. (...) A fost un campionat de minciuni perverse care a fost generat de cei care, pur şi simplu, au aruncat...", a spus Orban.

„Situaţia este complet diferită astăzi. Eu astăzi nu-mi propun să fac o fracţiune, sau să fac un partiduleţ. La ora actuală nu există în România un partid serios, un partid care să ajungă să fie bine organizat, care să aibă în baza lui oameni reprezentativi care cu adevărat să susţină valorile de centru-dreapta-dreapta”, a mai declarat Orban, referitor la partidul pe care l-a înființat - Forța Dreptei. 

Mai multe articole despre:
ludovic orban pnl psd coalitie guvern forta dreptei