MENIU

Ludovic Orban: „Este nevoie de îmbunătățiri în legislație pentru a încuraja învățământul profesional și dual”

Președintele Camerei Deputaților - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele Camerei Deputaților a participat, miercuri, la Conferința „Învățământul profesional dual în pandemie” în care s-au purtat discuții despre promovarea învățământului profesional dual în România.

„Am onorat astăzi invitația de a participa la Conferința „Învățământul profesional dual în pandemie”, organizată de VoHub – coaliția pentru promovarea învățământului profesional dual în România, găzduită la Palatul Parlamentului.

Am transmis participanților la dezbatere că este nevoie de îmbunătățiri în legislație, pentru a încuraja învățământul profesional și dual.

Meseria e brățară de aur și acest lucru trebuie să revină ca o bază în educația copiilor noștri. Acum 16 ani, învățământul tehnic și profesional a fost transformat în Cenușăreasă, fapt care are un impact negativ semnificativ asupra potențialului de dezvoltare a României.

Refacerea rapidă a învățământului tehnic și profesional va trebui realizată cu implicarea mediului de afaceri în sistemul dual, prin crearea unor școli profesionale, școli tehnice, precum și a unor universități care să genereze cu adevărat meseriași competitivi și răsplătiți pe măsură.

Președintele României e inițiatorul programului ”România Educată”, în care sunt stabilite obiective foarte importante, inclusiv pentru dezvoltarea sistemului de învățământ tehnic și profesional și cu siguranță aceste îmbunătățiri ale legislației vor fi făcute după consultări cu mediul de afaceri și cu școlile.

Mai multe articole despre:
ludovic orban invatamant