MENIU

Ludovic Orban, după discuția din SENAT: ”Le-am transmis că această lege trebuie adoptată. Altfel, numărul de infectări ar putea crește”

Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a ieșit de la Senat după ce a discutat cu senatorii înainte ca aceștia să își exprime votul pe noua lege a carantinei și izolării. Premierul nu va fi prezent și la ședința de plen în care proiectul va fi supus votului.

”Le-am transmis că această lege trebuie adoptată. Este foarte important ca această lege să fie adoptată. În urma dezbaterilor extrem de lungi am încredere că în cursul serii va fi aprobată legea urmând să curgă termenul de sesizare și să fie promulgată de președinte. Sigur că a fost modificată și sunt puncte de vedede care nu coincid în totalitate, dar această formă ne permite să apărăm sănătatea românilor. Am încredere să putem lua cele mai bune decizii.

Se știe foarte bine că în anumite țări râspândirea virusului s-a datorat faptului că în lipsa analizelor medicale, indicațiilor medicale, pacientul a stat la domiciliu. De aceea este necesar un astfel de termen în lege.

Noi am avut și în proiectul Guvernului un astfel de termen, de 5 zile. Până la urmă este important să existe un astfel de termen și este important că o astfel de măsură poate fi contestată, iar pacientul poate să ia deciziile în urma unei recomandări medicale”, a spus premierul după discuția cu senatorii.

„În condițiile în care nu s-ar adopta legea, numărul de infectări ar putea crește", a avertizat premierul României, Ludovic Orban.

Legea carantinării și izolării urmează să primească votul în Senat, cameră decizională, după lungi dezbateri.

Mai multe articole despre:
ludovic orban legea carantinei